Du kan nå loggføre eksponeringer av dine ansatte i det nye eksponeringsregisteret i Collaborate. All informasjon som er lagret i eksponeringsregisteret i gamle ProductXchange er overført til den nye modulen.

Det er bedriftsadminene og prosjektadminene som kan legge til eksponeringene til ansatte. Om du vil legge til eksponering til en allerede eksisterende ansatt, kan du først gå til Risiko- og sikkerhetsstyring fra menyen øverst og velge Eksponeringsregister.

Der finner du ønsket ansatt og trykker på Legg til eksponering som står til høyre for navnet.

Til høyre kommer det opp et vindu hvor du trenger å fylle inn informasjon om eksponeringen. I eksemplet under har vi valgt å vise eksponering til kjemikalier.

1. Stilling - her er stillingen forhåndsfylt, men du kan også legge til en ny stilling med å velge Legg til ny stilling.

2. Velg prosjekt - du kan velge hvilket prosjekt den ansatte jobber på.

3. Adresse - adressen blir automatisk fylt inn når du velger prosjektet. Hvis prosjektet ikke har en adresse ennå, kan du velge Legg til sted og skrive stedets breddegrad og lengdegrad.

4. Eksponeringstype - fra nedstrekksmenyen velger du hva slags type eksponeringen er. Du kan velge om du vil se på alle kjemikalier på prosjektet eller kun på disse som må registreres i eksponeringsregisteret. Etter det trenger du å fylle inn konsentrasjon av stoffet, eksponeringsnivå og brukshyppighet

NB! Feltene under Eksponeringstype forandres etter at du velger typen. For eksempel, om du velger asbest, blir du bedt om å skrive inn dato for helseundersøkelse og legens navn.

5. Eksponeringsperiode - det er mulig å skrive inn kun startdato hvis prosjektet ikke er ferdig.

6. Kommentarer - her kan du skrive ytterligere informasjon om eksponeringen hvis nødvendig.

Etter at informasjonen er fylt inn, er det bare å trykke på Legg til. Det kommer opp et vindu hvor du trenger å bekrefte at informasjonen er korrekt. Obs. at det ikke er mulig å redigere noen felter bortsett fra sluttdato for eksponering.

Etter at du trykker på Bekreft vises eksponeringen under navnet til den ansatte. Du kan også legge til flere eksponeringer om nødvendig.

Om du ikke har lagt til ønsket ansatt ennå, sjekk vår artikkel Hvordan legge til ny ansatt i eksponeringsregisteret. I tilfelle du ikke er bedriftsadmin, ta gjerne kontakt med bedriftsadminen som kan legge til ønsket ansatt til eksponeringsregisteret.