Et nasjonalt filter som identifiserer uønskede kjemikalier blir automatisk aktivert ved opprettelse av prosjekter i Cobuilder Collaborate. Det nasjonale filteret er utviklet av myndigheter, bransjeforeninger og entreprenører med forgreninger i ulike fag for å dekke behovene til alle aktører i byggebransjen.

Hvis ønskelig, kan du legge til ekstra krav knyttet til kjemiske stoffer på prosjektet ditt.

Gå inn på ønsket prosjekt og trykk på sjekkboks-symbolet fra menyen til venstre:

Velg tilsvarende kategori med krav - altså Kjemiske krav:

Her finner du forskjellige krav som har blitt satt opp på prosjektet. For å redigere dem, trykk på Rediger:

1. Fareutsagn - de representerer farene som et farlig stoff eller en stoffblanding kan medføre ved bruk. De som er markert i grått er en del av det nasjonale filteret og kan ikke fjernes:

Hvis du ønsker å legge til noen flere fareutsagn, kan du søke etter kode eller beskrivelse i feltet, og så velge det som er relevant.

Pass på at du ikke setter inn et mellomrom etter koden/beskrivelsen:

Så blir fareutsagnet lagt til på prosjektet.

Du kan da fortsette på samme måte med de andre seksjonene:

2. Supplerende fareinformasjon (EU) - EU har besluttet å innføre sine egne EUH-setninger for ytterligere informasjon.

3. CAS-NR. - unike numeriske identifikasjonskoder for kjemiske forbindelser, polymerer, blandinger, osv.

4. Kjemikalielister - du kan finne ut hva slags stoffer de inneholder ved å trykke på Se stoffer:

For å lagre endringene, trykk nederst på Lagre:

Her kan du lese mer om klassifisering og merking av kjemikalier. For å lære mer om fareutsagn, rull ned til Klassifisering.