Hvis du ønsker å legge inn data om miljøindikatorene til ditt produkt i Cobuilder Supply, er det noen få enkle trinn du kan følge for å gjøre det.

NB! For å legge inn miljødata må ditt produkt ha tildelt produkttype. Dette hjelper systemet med å begrense egenskapene som gjelder for din type produkt. Mer om hvorfor produkttypen er viktig og hvordan tildele den kan du lese her.

For å digitalisere miljødata fra din EPD til Cobuilder Supply, finn ønsket produkt, trykk på de tre prikkene til høyre og velg Rediger:

Gå til Egenskaper:

Her ser du produkttypen valgt for dette produktet, en fullstendig liste over egenskapene som er relevante for det i henhold til ulike europeiske og norske standarder, samt markedspåkrevde data. Egenskapene beskrevet i EPD-dokumentet – miljøindikatorene, er en del av dette datasettet. For å filtrere egenskapene og finne EPD-egenskapene lettere, trykk på Egenskapstagger-filteret og velg EPD:

De fleste entreprenørene er for tiden interessert i indikatoren for global oppvarmingspotensial (GWP), men vi anbefaler at alle indikatorene som du har en verdi for, deklarert i EPD, fylles ut.

NB! Siden Cobuilder Supply (tidligere goBIM) jobber med artikkelnummer-nivået til produktet, er det viktig å justere verdiene for indikatorene slik at de er relevante for det aktuelle produktet du beskriver. Hvis du har en EPD som beskriver en produktfamilie eller et system med lignende produkter og du ikke er sikker på hvordan du skalerer den ned til artikkelnummer-nivå, kan du ta kontakt med oss på support@cobuilder.no

Dersom du kun ønsker å fylle inn verdier for global oppvarming (GWP), skriv inn Global Warming i søkefeltet:

Hvis du ikke har verdi for en bestemt enhet, kan du markere den som ikke aktuell.

Et nytt felt vil bli lagt til hver verdi, noe som gir brukerne mer kontekst og klarhet når de legger inn og vurderer data. Brukere vil nå ha muligheten til å fange opp tilleggsinformasjon for hver verdi i dette feltet. For EPD-egenskaper vil tilleggsinformasjonsfeltet være forhåndsutfylt med det tilsvarende trinnet for å forenkle dataregistrering

Under kolonne Testmetode, har du muligheten til å velge hvilket LCA-trinn du fyller ut data for. Fyll ut alle trinn som du har deklarert i din EPD.

Tips: De fleste entreprenørene ser etter en enkelt verdi for trinnene A1-A3. Du kan legge inn verdien både som en beregnet verdi for de tre trinnene, så vel som separate verdier for hvert trinn.

Skriv inn verdien og trykk på Lagre produkt til slutt.

Da skal dataene vises direkte på entreprenørens prosjekt i Cobuilder Collaborate: