Et nasjonalt filter som identifiserer uønskede kjemikalier blir automatisk aktivert ved opprettelse av prosjekter i Cobuilder Collaborate. Det nasjonale filteret er utviklet av myndigheter, bransjeforeninger og entreprenører med forgreninger i ulike fag for å dekke behovene til alle aktører i byggebransjen.

Hvis ønskelig, kan du legge til ekstra krav knyttet til kjemiske stoffer på bedriftsnivå.

Hvis du gjør endringer i kjemikaliekravene på bedriftsnivå, vil dine eksisterende prosjekter ikke bli påvirket av endringen. Nye prosjekter vil derimot få de nye kjemikaliekravene.

Gå til Risiko- og sikkerhetsstyring fra menyen på toppen og velg Kjemikaliekrav på bedriftsnivå.

Her finner du forskjellige krav som har blitt satt opp på bedriftsnivå. For å redigere dem, trykk på Rediger kjemikaliekrav på bedriftsnivå.

NB! Enkelte faresetninger, cas-numre og kjemikalielister ligger i grått da de er en del av de nasjonale kjemikaliekravene i Norge.

1. Fareutsagn - de representerer farene som et farlig stoff eller en stoffblanding kan medføre ved bruk.

Hvis du ønsker å legge til noen flere fareutsagn, kan du søke etter kode eller beskrivelse i feltet, og så velge det som er relevant.

Pass på at du ikke setter inn et mellomrom etter koden/beskrivelsen:

Du kan da fortsette på samme måte med de andre seksjonene:

2. Supplerende fareinformasjon (EU) - EU har besluttet å innføre sine egne EUH-setninger for ytterligere informasjon.

3. CAS-NR. - unike numeriske identifikasjonskoder for kjemiske forbindelser, polymerer, blandinger, osv.

4. Kjemikalielister - du kan finne ut hva slags stoffer de inneholder ved å trykke på Vis stoffer:

Til slutt klikker du bare på Save.