Klikk på Datakrav fra menyen til venstre:

Klikker du på de tre prikkene til høyre for ønsket produkttype, får du to muligheter:

• Legg til produkt – søk etter og legg til produktet ifra vår produktdatabase. Samle data og dokumenter direkte fra produsenten gjennom goBIM.
  • Opprett produkt – opprett et nytt prosjektspesifikt produkt og registrer data om produktet selv.

Velg Legg til produkt:

Du får en liste over alle produktene som tilhører denne produkttypen i databasen vår. Du kan filtrere dem etter produktnavn, leverandør og produkt identifikator ved å klikke på forstørrelsesglass-symbolet.

Klikk på pluss-symbolet for å legge til ønskede produkter på prosjektet:

Produktet/ene er nå lagt til på prosjektet ditt. Du kan kontrollere dem ved å gå tilbake til prosjektets Dashbord og velge Produkter

Hvis du merker at det mangler data på et visst produkt, kan du sende tilbakemelding til produsent om at det mangler data på produktet (se hvordan sende tilbakemelding i følgende brukerveiledning). Så kan produsenten fylle etterspurt data inn i goBIM.

Dersom produsent ikke er medlem av goBIM, kan du selv registrere data om produktet i Collaborate. Velg Rediger produkt fra menyen som vist på bildet nedenfor:

Da kan du legge inn endringer i de tre fanene Produktinformasjon, Egenskaper og Dokumenter. Til slutt klikker du på Lagre produkt.

Dersom produktet du leter etter ikke eksisterer i databasen, kan du opprette det selv. Det er bare å velge Opprett produkt fra de tre prikkene til høyre for produkttypen i fanen Datakrav:

Følgende vindu åpnes der du fyller ut produktets opplysninger:

I den andre fanen Egenskaper ser du hvilke egenskaper som du må levere produktdata for. Produkttypen er forhåndsdefinert.

Oppgi verdier for hver egenskap som vist på bildet nedenfor. Du må velge testmetode og enhet ifra nedtrekksmenyen og da skrive inn verdi:

Dersom du vil få ytterligere informasjon om en egenskap, er det bare å holde musepekeren over i-symbolet:

Da kan du gå videre til siste fanen Dokumenter hvorfra du laster opp produkt dokumentasjon. For å gjøre det klikk på knappen Last opp dokument:

Du kan velge ifra filene som er lagret på din PC. Du legger inn dokumentets navn og velger dokumenttype og da klikker du på Lagre:

Etter at du har lagt inn produktdata og lastet opp relevante dokumenter, trykker du på Opprett produkt for å fullføre prosessen.

Da blir produktet opprettet og du ser følgende:

Du kan se oppdaterte opplysninger i Datakrav:

Forskjell mellom produkter som er søkbare i databasen og slike du oppretter selv går ut på at de prosjektspesifikke produktene (de som du oppretter/redigerer selv i Cobuilder Collaborate) ikke er synlige i offentlig søk. De ligger kun på prosjektet du har lagt dem til.

NB! Produktets status blir ikke oppdatert rett etter du har lagt det til/opprettet det selv. Systemet utfører beregninger mot alle krav i prosjektet. Av den grunn blir korrekt status synlig høyest 1 time etter innleggelse av produktet.