Gå til Avvik uten vurdering.

Her får man fem valg - å se avvik på Datakrav (dersom datakrav-filter er satt opp på prosjektet), mangel på lovpålagt dokumentasjon, mangel på BREEAM-dokumentasjon, avvik iht Svanen (dersom man har satt opp Miljøkrav til Svanemerket) eller avvik i forbindelse med det kjemiske filteret:

Det er også mulig å lukke BREEAM-, avvik iht krav til Miljødata og Svanemerking, samt kjemiske avvik ved å utføre en vurdering på produktet og henholdsvis Risikovurdering på kjemikalien. Dersom et produkt ikke er i samsvar med noen av kravene, men har fått den respektive vurderingen, vil det ikke vises i seksjonene med avvik. Da blir produktet ekskludert fra Avvik-tallet på Dashbordet og fra Avvik-menyen.

Har man lagt til et produkt som mangler lovpålagt dokumentasjon, får man et avvik på dette.

I Lovpålagt-kategorien får man opp to lister.

Den første gjelder produkter som mangler sikkerhetsdatablad (SDS), og det andre - produkter som mangler ytelseserklæring (DoP).

Man kan sende tilbakemelding til produsent/leverandør om at man savner dokumentet ved å trykke på menyen til høyre og velge Send tilbakemelding:

Har man satt opp BREEAM filter på prosjekt, kan man også få avvik på BREEAM produkter som ikke er i samsvar med BREEAM-kravene og som er uten BREEAM-vurdering.

I BREEAM-kategorien får man opp to lister.

Den første gjelder produkter som er relevante for å møte krav ihht BREEAM A20, og den andre - produkter som er relevante for å møre krav ihht BREEAM Hea2.

Man kan igjen sende tilbakemelding til produsent/leverandør om at man mangler dokumentet ved å trykke på menyen til høyre og velge Send tilbakemelding:

Man får da opp en e-post mal med automatisk generert innhold som informerer at produktet mangler et eller flere konkrete dokumenter.

Det er bare å fylle ut mottakerens e-postadresse og trykke på Send. Malen inkluderer din e-postadresse og mottakeren kan ta kontakt med deg ved behov.

Dersom man bruker den nye BREEAM NOR 6.0 manualen, får man Mat02 og Hea02 produkter som mangler dokumentasjon, dokumentasjon til revisjon, eller har dokumentasjon til vurdering (man må vurdere disse produktene).

Har man noen kjemikalier inne på prosjektet som ikke er i overensstemmelse med det nasjonale filteret, får man se på dem ved å velge Kjemikaliekrav-kategorien:

Man får også sjekke hvorfor produktet traff i filteret ved å trykke på den røde firkanten: